BLOG DE ACTIVITATS I ANIMALADES ESPORTIVES INEXTREMIS, TOTALMENT PIRATES, ANÀRQUIQUES(TRAIL,KAIYAC MONTANYA, ESCALADA,CA-CO,ANIMALADES I CERVESAS....) EN RESUM FOTEM LO QUE NOS SURT DELS CULLONS....

divendres, 2 d’abril del 2010

ULTIMA ANIMALADA!!! per les contrades de Sant Roc

Era un matí assoleiat del mes d'Abril... Bé, de fet encara no havia sortit el sol que ja enfilavem la carretera. Desprès d'unes vacil·lacions inicials deixem el cotxe a prop de la gran cinglera de Sant Roc, prop d'un prat on uns caballs encurioSits observen el nostre ritual (repartir corda, ferralla, pals, tensar motxilles, resar una oració,...) Avui farem una cosa extranya semblant a un petit raid. Caminarem, grimparem, rapelarem i acabarem novament caminant.
Comencem la caminada seguint la fina intuició del líder que ens guiarà tota la jornada amb precisió milimétrica. Una fita al marge ens indica que hem arribat a un desdibuixat corriol, que puja i puja i segueix pujant. Del camí de tant en tant trobem un petit rastre. Matolls i pedra però amb l'objectiu a la vista. Una escletxa en la impressionant cinglera.
Finalment arribem al peu del pas. Un parell de resalts que es superen grimpant. Amb compte que rellisca, i no faria gaire gràcia rodolar paret avall. Ja estàn superats però encara no ha arribat el pitjor.
Boscúria, més matolls, romagueres, punxes que es claven sense pietat per totes les parts dels nostres fibrats cosos. Bé, més o menys.
Sortim airosos de la escomessa i encara ben enbostats fem una troballa. Una tomba amb forma humana coberta de dues grans lloses. La fotografia no és gaire bona però en aquell moment, amb molt poc oxígen al cervell, ho distinguim clarament.
Finalment sortim al camí i comencem la pujada fins a la capella de Sant Roc. Abans fem les fotos de rigor en el gran mirador de la cinglera, una plataforma que cau extraplomada fins al bosc de la base. Potser 60 o 80 o més metres de caiguda.
A la capella ens refem una mica, amb les magnífiques vistes.
Comencem una caminade per les pistes enllosades que formen aquest altiplà de Sant Roc. Una caminada de més d'una hora, amb un ritme no molt fort però constant. Fem una petita parada en un 'cementiri neolític' molt poc divulgat, format per unes 5 tombes que conserven vagament la seva forma original. Seguim per les pistes que ens porte a Santa Lena. Al peu del turó on es troba la ermita intentem intuir el corriol que hi puja, però ens enbosquem novament. Seguim corriols oberts pels senglars, i tot i que ho probem no hi arribem a pujar. Però és l'hora que ens hem fixat i tornem en direcció a Sant Roc, per una altra pista també coberta de lloses.
Al cap de poc més d'una hora de caminar ja estem enfilant el corriol de baixada i comencem a preparar el ràpel, lligant una reunió en uns arbres que esperem siguin a proba de bomba.
El ràpel el fem amb més o menys finura. Es tracta d'una sortida extraplomada i una baixada completament volada amb poc contacte amb la paret, que passa dels 20 metres.
Amb la corda encara passada alguns probem de pujar escalant per recordar velles sensacions. La conclusió és clara. Els anys passen que volen.
Es fa tard i ens toca desmuntar i endreçar tot el material d'escalada i enfilem corriol avall, molt malmès per la nevada. A mitja baixada agafem una pista-corriol a ma dreta que ens porta de forma directa al cotxe.
En resum una sortida singular, molt maca, amb prous alicients i que ens permet seguir la nostra preparació per aquest repte que s'acosta: LA ULTRA SERRALLONGA.
Han participat els quatre impactes ambientals AExtrem:
El Kastanyes, En Randi, El Fibrator i El Sherpa.

A PER UN ALTRE!!! I FOTEU - LI FORT!!!!!



2 comentaris:

Anònim ha dit...

Colla d'animals,esteu ben creuats!!!!!tingeu molts d'anys de locura.
XEFI.

Anònim ha dit...

Nanus!!! Això és una sortida autèntica!!! Quan sigui gran vull ser com vosaltres!!!

Aquest matí he fet el tros de Sta. Coloma fins al Parral del Sobirà. M'he desviat de la ruta per pujar a Sta. Barbara en un moment i reempendre el GR. A partir del Parral, cap al Pedró i a fer la trialera de la Trona del Rei fins a les Fosses i d'allà fins a Sta. Coloma. En total 3 hores de BTT per cremar la mona de demà!!

És un luxe tenir aquestes contrades tant aprop de casa. Un matí esplèndit!

Ànims i trampera que la ultra s'acosta!!

DGR